Programul de Educație Parentală Cercul Siguranței este un program recunoscut la nivel mondial, bazat pe 50 de ani de cercetări în teoria atașamentului.

Programul se adresează părinților, bunicilor, viitorilor părinți, precum și altor persoane implicate în îngrijirea și educarea copiilor, care doresc să învețe cum să înțeleagă și să răspundă mai bine la nevoile copiilor și cum să consolideze conexiunea emoțională cu aceștia, astfel încât să le stimuleze dezvoltarea și încrederea în sine.

Programul de Educație Parentală Cercul Siguranței se desfășoară pe parcursul a 8 săptămâni consecutive, prin participarea la o întâlnire săptămânală cu durata de 1 oră și 30 de minute.

Obiectivul programului este acela de a-i ajuta pe părinți să înțeleagă lumea emoțională a copilului, de a-i învăța cum să susțină abilitatea acestuia de a-și gestiona emoțiile, cum să îl ajute să își dezvolte încrederea în propria persoană și cum să îl facă să simtă mereu iubirea necondiționată și conexiunea emoțională.

Programul cuprinde  8 ședințe (o întâlnire/ săptămână) și se derulează pe parcursul a 8 săptămâni consecutive.

Ședințele se desfășoară în grupe de maxim 8 persoane.

Durata fiecărei întâlniri este de 90 minute.

Pot participa: părinți, viitori părinți, părinți adoptivi, bunici, îngrijitori, educatori, învățători, asistenți sociali, asistenți maternali.

Prin participarea la acest curs, părinții vor fi pregătiți să:

  • îi încurajeze pe copii să exploreze;
  • înțeleagă, să prevină și să gestioneze accesele de furie ale copiilor;
  • traducă semnalele transmise de copil, atunci când copilul simte nevoia intervenției adultului;
  • înțeleagă de ce „trimiterea la colț” sau ignorarea plânsului copiilor pot deveni periculoase;
  • aplice cele mai eficiente modalități de a liniști copilul atunci când acesta este trist sau furios;
  • „repare” relația atunci când lucrurile au luat o întorsătură proastă.

De asemenea, participanții au oportunitatea de a împărtăși experiențele proprii și de a beneficia de experiențele altor părinți.

150 lei/ședință

Pentru programări, vă rugăm să ne contactați telefonic, între orele 9:00-17:00, la unul din numerele de telefon de mai jos:

Telefon fix: 0264-581499,

Telefon mobil: 0756-164680.

© 2020 Cognitrom. Toate drepturile rezervate