Cognitrom Career Planner (CCP) este o platformă specializată prin care elevii între 12-19 ani își pot cunoaște trăsăturile relevante pentru orientarea în carieră, se pot informa despre opțiunile școlare și profesionale și pot afla care sunt alternativele cele mai potrivite.

CCP poate fi utilizat de către elevi, precum și de psihologi, profesori și părinți, pentru a-i asista în luarea unor decizii importante pentru viitor:

  • Alegerea specializării de liceu,
  • Alegerea școlii postliceale sau a facultății,
  • Alegerea ocupației.

CCP include 4 chestionare de autocunoaștere, care evaluează abilitățile cognitive, abilitățile non-cognitive, interesele vocaționale și valorile legate de muncă. După parcurgerea chestionarelor de autocunoaștere, CCP suprapune automat rezultatele elevului peste cerințele ocupațiilor din România și redă lista celor care pot valorifica potențialul elevului. Pentru fiecare ocupație, elevului i se recomandă traseul educațional prin care poate ajunge să o practice, precum și informații despre sarcinile și mediul de muncă. Elevul poate afla gradul de potrivire cu oricare ocupație și cu oricare opțiune școlară. După luarea deciziei, elevul poate consulta baza de date a unităților de învățământ din țară pentru a-și alcătui traseul educațional.

Pentru psihologi, profesori și părinți, CCP include fișe de lucru cu activități practice de orientare în carieră, precum și resurse teoretice, împărțite în funcție de tematică și de vârsta pentru care sunt adecvate.

Platforma permite consilierea unui număr ridicat de elevi concomitent, fiind astfel mijlocul cel mai eficient de a realiza orientarea școlară și profesională. CCP este soluția la nevoile elevilor de autocunoaștere, de explorare a lumii educaționale și ocupaționale și de identificare a opțiunilor potrivite.

Beneficii:

  • Afișarea automată a rezultatelor la teste sub forma unui profil vocațional (vezi model)
  • Potrivirea cu oricare ocupație (vezi model)
  • Potrivirea cu oricare opțiune școlară (vezi model)
  • Explorarea ocupațiilor pe baza celor 1150 de profile ocupaționale (vezi 10 ocupații gratuit)
  • Baza de date a unităților de învățământ preuniversitare și universitare

Informații utile despre CCPonline:

 

Prof. Mircea Miclea prezinta Platforma CCPonline:

© 2022 Cognitrom. Toate drepturile rezervate