Serviciul de evaluare oferit de centrul CEICA le oferă adolescenților informațiile necesare pentru ca aceștia, cu sprijinul părinților, să ia cele mai bune decizii. La finalul evaluării, adolescenții vor dobândi o autocunoaștere mai bună, informații extensive despre piața muncii și opțiunile școlare și vor afla care sunt alternativele potrivite pentru ei.

Procesul de evaluare implică parcurgerea următorilor pași:

  • întâlnire preliminară, față în față sau pe skype, cu adolescentul și părinții, pentru stabilirea obiectivului evaluării (ex. alegerea specializării de liceu),
  • Evaluarea abilităților cognitive relevante (ex. abilitatea generală de învățare, abilitatea numerică, abilitatea verbală etc.) prin teste de performanță,
  • Autoevaluarea interesele vocaționale, valorile legate de muncă,
  • întâlnire pentru prezentarea raportului și a recomandărilor.

Recomandările se bazează pe evaluarea prin teste standardizate și vizează potențialul adolescentului de a fi compatibil cu anumite ocupații, în măsura în care va parcurge ulterior traseul de formare necesar pentru dezvoltarea competențelor profesionale. În funcție de caz, evaluarea poate continua cu explorarea ocupațiilor, informare temeinică despre alternativele potrivite, gestionarea anxietății față de decizie etc.

Serviciul de evaluare include accesul, timp de 6 luni, la platforma de orientare școlară și profesională Cognitrom Career Planner .

  1. Veți afla care sunt ocupațiile prin care adolescentul își poate valorifica abilitățile și interesele vocaționale;
  2. Veți obține un procent de potrivire cu fiecare ocupație compatibilă;
  3. Veți primi un raport de evaluare cu rezultate și recomandări;
  4. Acces timp de 6 luni la platforma de orientare școlară și profesională Cognitrom Career Planner;
  5. Posibilitatea de a parcurge evaluarea față în față sau online.

Costul unui evaluari este de 400-600 lei (TVA inclus).

Pentru programări la o evaluare psihologică vă rugăm să ne contactați telefonic, între orele 9-17.00, numarul de telefon de mai jos:

Telefon: 0756.164.680, 0745.808.216 (luni-vineri, 09:00-17:00)

© 2020 Cognitrom. Toate drepturile rezervate